eco-vigneta-sau-eco-taxa-noua-denumire-a-taxei-22422435cc5806741e-940-0-1-95-1
Sursa foto: http://www.4tunning.ro

Noi bătăi de cap, noi taxe și noi semne de întrebare pentru șoferii din țara noastră. Aceștia vor trebui să plătească o Eco-Vignetă pentru tranzitarea orașelor. Ministrul Mediului, Daniel Constantin, a declarat ieri, 15 martie 2017, că la finalul lunii martie va fi adoptată, prin OUG noua legislație care va înlocui fostul timbru de mediu.

Proiectul prevede ca până la mijlocul anului 2019 marile orașe din România să fie împărțite în zone, în funcție de care șoferii să plătească o taxă mai mică sau mai mare pentru a le tranzita.

O alternativă pentru a evita tranzitarea orașelor ar fi reprezentată de utilizarea rutelor ocolitoare ale acestora. În acest sens Ministrul Mediului și-a luat angajamentul ca într-o primă fază să fie realizată infrastructura necesară urmând ca, ulterior, să introducă o taxă modică pentru Eco-Viniete.

Temerile șoferilor sunt legate de faptul că în realitate Guvernul va forța introducerea Eco-Viniete, iar proiectele de asigurare a infrastructurii vor rămâne doar pe hârtie.

Advertisements